Летище Бургас. Снимка: архив Булфото
fallback

Нивото на сигурност на транспортните обекти у нас беше повишено. Това стана по разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Oще по темата
Повишено е нивото на сигурност на летища, пристанища, автогари и ж.п. гари. Същото е направено и по отношение на разпределителните центрове за пощенски пратки и колети на „Български пощи“ ЕАД.

Мерките са превантивни, обявиха още от министерството на транспорта. Те предвиждат  ръководителите на дружествата и предприятията да извършат допълнителен инструктаж на служителите по охрана за повишено внимание на преминаващите пътници и товари.

Центровете, където се обработват пощенски пратки, трябва да засилят проверките на съдържанието на пакетите, предвижда още планът за повишаване на сигурността.

Разпореждането на Московски идва на фона на засилващото се напрежение във Франция, където днес има нови престрелки, убити и взети заложници.

„Заплахата за цяла Европа е заплаха и за България“, каза по-рано днес вицепремиерът Меглена Кунева по повод терора в Париж. Пред bTV Кунева обясни, че са застрашени демократични ценности като свободата на словото и това е един много сериозен предупредителен сигнал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Московски, лъжеш!

преди 9 години

И как така ги повишиха, като не се вижда кьорав униформен полицай в "транспортните обекти"?Глупости: "Повишено е нивото на сигурност на летища, пристанища, автогари и ж.п. гари."?- на "летища"? - видяхме Сарафово!- на "пристанища"? - от 1995 до сега няма Полицейска охрана!- на "автогари"? - след 1989 г. само *** "Тука-има, тука-няма"!- на "ж.п. гари"? - някой все още да не е разбрал, че от 2014 г. е закрита/ликвидирана "Транспортна полиция", която структура охраняваше Железницата?

27

Анонимен

преди 9 години

А на границата ??

26

Анонимен

преди 9 години

Че те са тук, влизат си колкото искат като количество и по границата на влизане когото срещнат го настаняват веднага на държавна издръжка! Защото премиера ни подписа договори!!! Договори да ги приемаме със семействата им, с четирите им жени и децата, защото се "биели" срещу лошият Асад!!!

fallback