Снимка: Dnes.bg

Плъх си направи коледно угощение в центъра на Пловдив. Кадри на гризача, който яде тулумбички и баклава се появиха в интернет. Те са заснети от гръцки студент, който е споделил клипа във фейсбук. За кратко време видеото е гледано от половин милион души.

На кадрите се вижда как гризачът дегустира от различните сладкиши. Най-дълго време се задържа на тулумбичките.
 
„Недопустимо е, защото това е храна, която хората ядат и в същото време там се разхожда някакъв плъх”, коментира пред Dnes.bg пловдивчанка на Главната улица.

По време на видеото, студентът прави коментар на родния език, в който обяснява къде се развива действието.

Пловдивчани са отвратени от това, което се вижда на кадрите.

„Не е нормално да има плъх и трябва да има по-строг контрол”, споделя друга жена от Пловдив.

От сладкарницата твърдят, че са заловили плъха и че са обезпаразитили обекта.

„Извикахме човек, който сложи отрова и капани, стоката е нова и работим нормално”, заяви пред Dnes.bg Кристина Христова, която е продавач в обекта и работи там от една година. По нейните думи подобен случай на това място има за първи път.

Между 1000 и 2000 лева ще бъде глобата за сладкарския обект, която ще наложат от Агенцията по храните, след като инспектори посетиха мястото.

„При тази проверка се установи, че в действителност са имали проблем с гризачите и са предприели мерки за сключване на договор с фирма, която да извърши дератизация”, съобщи  д-р Теодора Савова - директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив.

Кадрите с мишката не отказаха редовните клиенти на сладкарницата, които продължиха да пазаруват от различните сладкиши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase