Снимка: Булфото, архив
fallback

ЕРП-тата трябва да са предупредени, че няма да се позволи да фактурират повече от 30-дневен период. Това заяви председателят нa Комисията по енергетика в Народното събрание и бивш енергиен министър Делян Добрев пред Нова телевизия.

Той припомни, че този "филм" с отчитането на сметките на ток през 2012 година.

"И сега има серия от почивни дни, но ако електроразпределителните дружества го направят ще бъдат наказани с цялата сила на закона", закани се Добрев.

По думите му те имат база от последните сметки за ноември и могат през декември да направят сравнение. Той обясни, че ако в тях има по-висок процент това означава, че ЕРП-тата не са си свършили работата.

Добрев изрази несъгласие с практиката в други страни електромерите да се отчитат на 3 или 6 месеца и да се плащат прогнозни сметки.

"Новите технологии позволяват да се сменят електромерите с такива с дистанционно отчитане, те дори позволяват и домакинството да следи сметките си”, допълни Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Отново ...

преди 9 години

... популизъм и празни приказки а ла ГЕРБ. Страх ги е да не ги изритат за втори път и почнаха да хвърлят превантивно прах в очите на хората.Когато някой бъде наказан в нашата неолиберална, лобиистка държава елате и ми се обадете.

31

Анонимен

преди 9 години

Боко, Бокооо, страх те е май от народа. Това е добре. При всяка боковска изцепка, трябва демонстрации докато не се откаже. Това му е майката.

30

Анонимен

преди 9 години

Ако сега ви отчетат на 40 дни а следващия месец на 20 - каква е разликата за тези два месеца в общо отчетената стойност? НИКАКВА. -Да, ама как щяхме да разберем, че бащицата е загрижен и строго и безкомпромисно разпорежда проверка и ще разобличи фалшификати и гешефти. Прибави сега и разходите по тази проверка...

fallback