Снимка: архив Булфото

Неразположението на Симеон Сакскобургготски, който припадна в неделя в манастир край Асеновград, се дължи на умора. Това съобщиха от секретариата на бившия премиер. Умората е причинена от пътуването в ранните часове на деня и продължилата два часа и половина църковна служба.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, Сакскобургготски припадна по време на служба в манастира „Св. св. Кирик и Юлита“. Тя беше отслужена от патриарха и всички митрополити в страната. На Симеон му прилошало в момента, в който Неофит се обърнал към него, за да му благодари за всичко направено от царското семейство за страната.

Сакскобургготски веднага бил изведен през заден вход на манастира и качен в линейка. Екипът от медици прегледал бившия премиер, който останал в линейката около 30 минути.

Днес от секретариата му благодариха на всички, които са проявили загриженост здравето му.

„Царят е признателен за големия интерес от страна на медиите, благодарение на които  новината се  разпространи светкавично. Негово Величество получи обаждания дори от чужбина, а с много от сънародниците, които се обадиха по телефона, разговаря лично“, се казва още в съобщението.

В него се уточнява, че днес Сакскобургготски продължава „с нормалната си работна програма от аудиенции“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase