Проф. Христо Пимпирев. Снимка: Булфото, архив
fallback

Третата група от 23-та българска антарктическа експедиция заминава днес в 18.55 ч. от терминал "2" на летище "София", съобщи ръководителят на експедицията проф. Христо Пимпирев.

В групата са проф. Христо Пимпирев, алпинистите - Николай Петков /с две изкачвания на Еверест/, Дойчин Боянов /с изкачване на Еверест без кислороден апарат/ и Александър Шопов, репортерът от БНТ Цветелина Атанасова, която ще снима филм за живота на полярниците ни и за екологичната обстановка на Ледения континент, лекарят Цветан Василев, писателката Людмила Филипова и фотожурналистът Бойко Йорданов.

Попътно проф. Пимпирев ще представи на 12 декември в Буенос Айрес книгата си Антарктически дневници" пред аржентинската антарктическа общественост.

Екипът на алпинистите ще направи изкачвания на няколко върха в района на българската база в Антарктида и ще измери височината им с прецизна GPS-апаратура, предоставена от Министерството на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 години

HRANTUTNIZI I NEKADARNIZI--ZIAL GIVOT NA GARBA NA NARODA.

5

Който

преди 9 години

Първа точка от унищожаването на България- налице! Толкова е изпростял народа, беден, жаден и гладен! Още по-големи нещастници, обаче сте, защото дори не можете да си представите какво е да бъдеш човек с мисия, живота ти да има смисъл, по-голям от пиенето на масата и броя на леките жени, които ви впечатляват... И как според вас се изкачва Еверест от пияници??? Помръдвали ли сте телата си, за да знаете какво могат??? Абееее, плаче ми се....

4

ДВВ

преди 9 години

Да ги превозят до континента,за което държавата ни не им дава никакви средства.И хора ,разберете това е наука,не отиват там на дискотека и на кръчма.Всяка година правят редица изследвания,които с аполезни за обществото и за света,а един ден и за децата ни......!!!!!

fallback