Снимка: Интерпол
fallback

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов вече се издирва и от международната полицейска организация Интерпол. Снимка на Сертов и данни за него се появиха в секцията за изчезнали лица. Бившият шеф на Агенцията е издирван с жълта бюлетина.

Интерпол призовава всеки, който има данни за някогашния председател на ДАНС да сигнализира в полицейските служби.

Oще по темата
Сертов е в неизвестност от петък. Тогава той е напуснал дома си, оставяйки и двата си телефона вкъщи. Оттогава няма информация за него. Сигналът за изчезването му бе подаден в полицията от съпругата му.

Днес bTV разпространи снимки от камери в района, където живее бившия председател на ДАНС. Кадрите са запечатали последните минути на Сертов преди съдбата му да стане неизвестна. От записите се вижда, че той напуска дома си в петък минути преди 15.00 часа.

Сертов се отдалечава от жилището си пеша. Носи със себе си единствено чанта. След това следите му се губят.

Както Dnes.bg писа по-рано утре МВР ще огласи повече информация около издирването на Сертов. До този момент никой не е подавал сигнал да го е виждал някъде.

Вътрешният министър Веселин Вучков и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказаха да коментират появилата се информация, че преди да изчезне Сертов е изтеглил пари от банков клон.

По думите на главния секретар бившият председател на ДАНС няма служебно оръжие. Имал е докато е бил на служба, но го е върнал при напускането си.

В МВР няма данни върху Сертов да е оказвано насилие, нито да се е регистрирал в хотел, съобщи още главният секретар на вътрешното ведомство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Надига се буря

преди 9 години

Дупце да им е яко, ако са го ликвидирали. Петко Сертов е френски възпитаник, завършил е школи във Франция заедно със Саркози. Приятели са. Някой яко сгреши.Съдия Чиналова ще е нищо пред бурята, която чака нашите спецслужбип и управници. Да се молят да е жив и здрав.

23

Анонимен

преди 9 години

Ликвидирали са го

22

Анонимен

преди 9 години

Сергов - Сертов - Тия наште едни данни към Интерпол не могат да подадат вярно.

fallback