Снимка: Bulgaria On Air
fallback

"Европейската сметна палата отчита 217 преустановявания на плащания по оперативните програми заради нередности в харченето на европейски средства през 2013 г. на територията на целия ЕС. В този смисъл спиранията на плащанията по европроекти за България не са прецедент. "

Това заяви Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата, в интервю пред Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1", по телевизия Bulgaria ON AIR.

"През 2013 г. България се оказва един от най-големите нетни получатели на европейски средства," отбеляза Иванова. По думите й у нас усвояемостта на средствата е 55%, което ни нарежда близо до средните показатели за Европа.

Членът на Европейската сметна палата заяви, че през следващия програмен период Европейската комисия ще даде силен приоритет на устойчивостта и резултатите от проектите – нещо, което е било пренебрегнато до известна степен в периода 2007-2013 г.

Къде сме в европейската класация по получени и изразходвани евросредства и какви са най-честите нарушения – чуйте от пълното интервю на Илиана Иванова днес от 18 часа в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback