fallback

6-годишно момиченце изпи 200 грама водка и беше прието в МБАЛ Бургас в тежко състояние. Благодарение на бързата реакция на лекарите обаче детето е спасено. Това съобщиха от болницата в морския град.

Oще по темата
В петък, в късния следобед, родителите на детето са го донесли на ръце, в безсъзнание. По думите им, то изпило около 200 грама водка. Родителите се притеснили, защото детето започнало да говори несвързано и да се държи неадекватно. Те са били заедно вкъщи, но не са разбрали кога дъщеря им е намерила и погълнала алкохола.

„Детето беше почти пред кома. Веднага го поставихме под кислород, направихме стомашна промивка, за да излезе алкохолът”, обясни д-р Димче Миладиновски, който е бил дежурен. Заедно с реаниматора д-р Милена Минева, двамата овладели критичното състояние и в момента детето е настанено за продължаващо лечение в Отделението по реанимация.

Острото отравяне с алкохол е много опасно, особено при малки деца, защото настъпват необратими мозъчни увреждания, припомнят от болницата. При липса на лекарска намеса, има голям риск от смърт поради тежка сърдечна недостатъчност и дихателна парализа. В случая от голямо значение е била и правилната реакция на родителите, които веднага са потърсили помощта на дежурните медици в Спешно отделение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Георги

преди 9 години

Аз не може изпи 200 грама,какво деца изпи?

12

Анонимен

преди 9 години

Историята малко намирисва, не може 6 годишно да изпие 200 грама водка без да усети, че му гори гърлото.

11

Анонимен

преди 9 години

Пълни глупости, пишете!Няма дете което може да изпие 200 грама водка! Просто след първата глъдка, се задейства рефлексно повръщане! Освен ако детето не е тренирало често!

fallback