Снимка: Impact Press Group, архив
fallback

Жандармерия и полиция блокираха джамията „Абу Бекир” в ромския квартал "Изток" на Пазарджик и извършват претърсване.

Пред джамията са се събрали стотина души от квартала, които твърдят, че не знаят причината за спецакцията и децата им не са отишли днес на училище, съобщи „Фокус“. На място е и Ахмед Муса Ахмед, осъден по делото за разпространение на радикален ислям.

Oще по темата
Пред училище „Димитър Гачев”, което се намира в близост до джамията, също има сили на жандармерията, както и в близките улици.

Говорителят на ОД на МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов е потвърдил, че става въпрос за специализирана операция под ръководството на Окръжна прокуратура – Пазарджик.

В началото на ноември ромската джамия стана известна с клип, разпространен в социалната мрежа, в който дете ритуално отрязва главата на друго дете, използвайки пластмасов меч.

Клипът е заснет в двора на джамията, а в центъра на хората, които аплодират с възгласи сцената, е и единственият ефективно осъден за разпространяването на радикален ислям у нас Ахмед Муса Ахмед, чиято присъда се обжалва.

Стана ясно още, че логото на "Ислямска държава" може да се види навсякъде в ромския квартал, според мюсюлманите от квартала обаче в това няма нищо странно.

Окръжната прокуратура в Пазарджик се зае със случая.

Все още няма официална информация дали днешната акция е свързана с този случай и каква е причината за действията на униформените.

В квартала продължават да пристигат сили на жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 9 години

Просто трябва да дойдат танковете

30

баи Ганю

преди 9 години

Относно исляма в България,със 100% сигурност може да се каже,без каквото и да е съмнение,че нещата тотално са истървани вече от около 20г Убеден съм че вече е късно с тези противоречиви и времени мерки които се вземат.Това не са нормални хора.Това са същества със зверско мислене.Тепърва в близките години ще сърбаме попарата която сами забъркахме.Горко на България и гражданите и.С тези неща шега не бива,но така ще е докато други решават как трябва да управляваме държавата си.

29

До турчин

преди 9 години

Няма лошо смирението, пред ценности, но религия, която аплодира публично обезглавяване от деца (нали на ужким) хич не е деградирала нали? а трябва ли да оставим България да се превърне в Сирия и Ирак?Същите тея цивилизовани страни, с които сравняваш, в момента мятат бомби в близкия изток срещу тея които плащат на нашите ислямисти.Явно не си гледал нито едно от заснетите обезглавявания, за което трябва да си благодарен.А утре, когато не е на ужким?Думата религия не е универсално извинение.

fallback