Лиляна Павлова. Снимка: БТА, архив
fallback

Регионалният министър Лиляна Палова инспектира цялото трасе на Лот 2 на „Струма“, съобщиха от МРРБ.

Министърът се информира от работещите на обекта за ситуацията при изграждането на участъка от магистралата.

Павлова е направила внезапната инспекция на път от Гоце Делчев, където участва в заседание на УС на НСОРБ, към София.

Лот 2 е участъкът от Дупница до Благоевград, който е с дължина около 38 км. Той се изгражда на инженеринг – проектиране и строителство.

Павлова се срещна и разговаря с ръководителите на археологическите обекти, които са по протежението на участъка и получи уверение от тях, че до 30 юни ще приключат с проучвателните дейности, съобщават още от ведомството.

В момента, на участъците от магистралата, където има следи от неолитни жилища, строителството е спряно напълно до средата на лятото. Регионалният министър, съвместно с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, огледаха на място и всички съоръжения – мостове, подлези, надлези, виадукти, които се изграждат приоритетно в момента.

По трасето на автомагистралата има и два тунела, които са в процес на прокопаване и строителство. От разговора с ръководителите на строителния обект стана ясно, че срокът за завършване на строителните работи на целия участък е края на м. октомври 2015 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Шаран -БГ

преди 9 години

Защо ли гжа Павлова не инспектира пътя от с.Гроздьово до с. Ст. Оряхово, на който сряза лентата преди 23 години! Сакън бе брате ще остане без бъбреци! Че от разклона за с.Дъбрава нищо не е пипнато !!!

32

Съединението и силат

преди 9 години

Ако човек не може да се оправи с нещо - търси, пита, информира се. Има начин да се прескочат мародерите, като се свържеш с други хора като теб. Свързвате се и с търсещите, и с успелите в тия програми, обменяте опит. Разковничето на успеха е в обединението и взаимопомощта, която малките, но честни хора могат да си окажат взаимно. Ето това ни липсва. Държавата е бавна и мудна, и предразположена към корупция, но ако ние сме обединени и готови на взаимопомощ, тя ще се принуди да ни съдейства.

31

До предния

преди 9 години

Държавата прави нещо за тия, които сами искат нещо да направят. Има европейски програми за развитие на селските райони, но няма желание тази ниша да се развива. Обаче у нас това са естествените дадености. Хубава и плодородна земя, но не случила на хора, които да я обичат и да превърнат земята си в китна градина. Като не ценим земята си, Господ не ни цени нас.

fallback