Снимка: Булфото, архив
fallback

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков заяви, че ще води борба срещу рушветите на пътя.

"Имаме не малко стационарни камери, които издават електронни фишове, в процес сме да закупим няколкостоин джипиеси, които ще монтираме до края на годината на всички патрули по КАТ. Във всеки момент ще се знае къде се намира полицейския автомобил", заяви той в ефира на Нова тв.

Oще по темата
Според него е много важно да се работи интензивно с пътния полицай, както и с всички контролни органи и допълни, че субективният момент трябва да бъде елиминиран.

Той посочи като удачен пример нито за момент униформеният полицай да не остава насаме, без видеозаснемаща камера с този, който е водач на спряната за проверка кола.

"Имаме не малко стационарни камери, които издават електронни фишове”, посочи Вучков.

За джипиесите можело да се използва европейско финансиране и така да не излиза скъпо за държавата.

На въпрос, дали ще може да излезе от сянката на Цветан Цветанов, той отговори, че само времето ще покаже и че не иска да бъде в сянката на никого.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 9 години

Ефективната борба срещу корупцията и нарушенията на правилата за движение може да се води само чрез масирано инсталиране на камери по пътищата! Защо не се прави, е друг въпрос............... Със сигурност не е свързано с липсата на пари.

16

младен

преди 9 години

"Той посочи като удачен пример нито за момент униформеният полицай да не остава насаме, без видеозаснемаща камера с този, който е водач на спряната за проверка кола."Ха ха ха...като малки деца ша ги пазите. Я пробвайте няколко катаджии като ги барнете не гои пенсионирате с 20 заплати ами да ги бутнете в панделата пък да видим дали ще има нужда от камери!!!

15

Анонимен

преди 9 години

Господин Вучков,по-добре пуснете камери за скоростта из улиците на градовете! Обезумя българският шофьор. Карат в буквалния смисъл като бесни. В Европа, на светофар, независимо от цвета на сигнала, шоьорите намаляват скоростта. Ами да, стоящите в изчакване са хора - някой може да се спъне, да падне... А между блоковете - е, направо е рали! В съчетание с жизнерадостните гърмежи от всевъзможна пиротехника, за което ни община, ни МВР намери начин да ги спре, е просто нийде не срещан в Европа уют.

fallback