Преподавателят по физика Теодосий Теодосиев. Снимка БТА
fallback

Образователният министър Тодор Танев заяви, че министерството ще продължи да подкрепя успешните практики на учителите в страната. При посещението си в Казанлък днес той се е запознал на място с работата на преподавателите от Природо-математическата гимназия (ПМГ) "Никола Обрешков", един от които е и учителят по физика Теодосий Теодосиев, съобщиха от министерството.

На последното заседание в МС премиерът Бойко Борисов поръча на образователния министър на място да се запознае с учителя, който по негови думи бил умен като Айнщайн.

Oще по темата
По време на срещата си Танев е изтъкнал значението на учители като Теодосий Теодосиев за изграждането на лидери и е допълнил, че такива учители трябва да има навсякъде в страната. Теодосиев е отбелязал, че учителите правят училището.

Министърътъ е заявил, че ще има финансиране за обновяване на материалната база в Казанлък и това ще стане на траншове, тъй като сега се търсят средства за тази цел.

Министърът е заявил, че сега от първостепенно значение е приемането на нов закон за училищното образование, защото без него всякакъв опит за реформи би бил лишен от основание. Тодор Танев е обяснил, че новият законопроект не е просто копие на внесения в 41-то Народно събрание и по него предстоят нови обсъждания.

Министърът се е срещнал с учениците и учителите от гимназията и е дискутирал с тях актуалните проблеми в образователната система. Той е призовал възпитаниците на всяко едно училище да сформират групи на завършилите /алумни/, чрез които да продължат да подпомагат своето училище, където и да се намират по света.

Правителството предостави на община Казанлък безвъзмездно двуетажен учебен корпус за създаването на школа по физика, който не се ползва от местната гимназия "Иван Хаджиенов", припомнят от МОН.

Материалната база ще бъде ползвана от уникалната школа по физика, създадена от учителя Теодосий Теодосиев, която функционира вече 35 години. За този период нейните възпитаници са донесли много златни медали за България от международни олимпиади и конкурси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

vesko02

преди 9 години

То има ,но послушните *** са за предпочитане.

5

Уч

преди 9 години

Тео да каже колко хилядарки прибра от школата на Минко това лято.Вярно,работеше с учениците по всички правила на медицината-до 23.30 ч през нащта с ученици от прогимназиите.Нещо подобна на тренировките на щангистите от прочутия треньор с опиатите.Внукът ми беше в този курс и няма да му позволим повече да го подлудяват маниаци като този самозванец.Доста се поохарчихме!

4

трак

преди 9 години

Мисля,че министъра прави това от сърце(поне за сега).Трябва да уважаваме всяка капка помощ щом е за образованието.,,Като няма риба и рака е риба,,казват старите хора По-важна е сега моралната подкрепа за учениците,а учителя заслужава паметник.

fallback