Снимка: архив Reuters
fallback

Пациентът, който беше приет вчера във ВМА със съмнения, че е болен от ебола, не е заразен с опасния вирус. Това съобщиха официално от здравното министерство. Резултатите от изследванията му бяха оповестени в 03.45 часа тази нощ. Очаква се здравното министерство да даде повече подробности на пресконференция днес.

Oще по темата
БНТ уточнява, че изследванията са направени от екип на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Резултатите ще бъдат проверени повторно от акредитирани лаборатории.

Националната телевизия съобщава, чемъжът е 60-годишен с инициали Т.К. Пациентът се е занимавал с частен бизнес в Сиера Леоне. Той не е бил доброволец там и не е лекар.

Новината, че българин може да е болен от ебола, се появи снощи след като мъж разказа пред медиите, че чул в коридорите на столична болница лекари да обсъждат възможността за заразен с вируса в България.

Малко по-късно и здравните власти потвърдиха, че има хоспитализиран пациент. Беше създаден кризисен щаб.

Късно снощи той съобщи, че са идентифицирани 25 души, които са имали контакт със завърналия се от Сиера Леоне. 12 от тях са имали пряк контакт с него, а 13 с индиректен. Всички те бяха изолирани в подходящи условия.

След като излязоха резултатите, които отхвърлиха ебола, те бяха освободени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

US20120251502

преди 9 години

Copy - paste на името ми в гугъл и вижте кой има интерес от ебола, и после говорете за "(П)ротиво(Р)акетни(О)тбрани забадни политики

36

Анонимен

преди 9 години

Ко вика ***: А бе какво прави тоя там, луд ли е ?хехехе

35

Анонимен

преди 9 години

Всичко е Мафия ! И тия са мафия ! Българите сме велики ! Продължаваме напред !

fallback