Снимка: Булфото
fallback

Приетият със съмнение за ебола мъж е в "съхранено състояние", няма полиорганна недостатъчност, но има проблеми с отделителната система, а освен това има хронично заболяване. Това заяви пред bTV директорът на инфекциозното отделение във ВМА проф. Камен Плочев.

Той допълни, че седем човека, които са били в контакт с болния ще бъдат настанени в клиниката за 21 дни.

Oще по темата
Според него организацията и системата, която са разработили при евентуални случаи на заразяване с ебола е сработила перфектно.

Пробата на пациента е изпратена за анализ в българска лаборатория, очаква се късно тази нощ да стане ясно дали той е болен от ебола.

Министерство на здравеопазването вече съобщи, че мъжът е бил приет първоначално в болница "Токуда" с грипоподобни симптоми, след което е бил изолиран във ВМА. Заболелият е пребивавал през последния месец в Сиера Леоне.

В Министерство на здравеопазването функционира щаб, който се ангажира да информира периодично обществеността.

По последни данни на кризисният щаб всички идентифицирани към момента контактни лица са 25 души, – 12 с пряк контакт, а 13 с индиректен, предаде БНТ . Всички са изолирани в подходящи условия. Епидимологичните проучване продължава.

Според лекуващия екип резултатите от клиничните изследвания до момента на кръвта, не дават убедителни данни за наличие на вирусна инфекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

анонимен

преди 9 години

сигурно е източвал банкоматите в сиера леоне

114

Да, Дааааа

преди 9 години

ЕБОЛА нема, ама си имаме ГЕРП ..... ПО ОПАСНО ЩЕ ДА Е!!!!

113

Петкан

преди 9 години

Кой *** би отишъл в държава с огнище на опасна болест ? Защо не се затворят границите с тези държави ? За такова племе като българското само диктатура като в Северна Корея, иначе няма оправия !

fallback