Президентът Росен Плевнелиев се срещна с младежи в неравностойно положение. Снимка БТА

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че се гордее с инициативата на „Подкрепи една мечта”, която се е превърнала в добра традиция в България. Днес държавният глава с срещна с младежи в неравностойно положение, подпомогнати по програмата за трета поредна година. Младите хора са приети за студенти и ще получат еднократна финансова помощ в размер на 1148 лева.

Президентът определи решението на 29-те първокурсници да продължат образованието си като мъдро и отговорно.

"Ние ще продължаваме да бъдем с вас, винаги ще бъдете добре дошли в президентската институция – ще ви чуем, ще ви разберем, ще ви подкрепим. Понякога една добра дума и една добра идея е по-ценна от тази еднократна помощ”, каза държавният глава на бъдещите студенти.

Президентът посочи, че при работата по инициативата са си дали сметка колко смислен е този проект и допълни, че вече е започнала работата за следващата година - още отсега с младежите и с институциите в страната.

"Благодарни сме на една поредица от институции в България, които наистина ежедневно работят за това тази инициатива на държавния глава да намери своя смисъл и своята реализация по един достоен начин”, заяви президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase