Петьо Петров. Снимка: архив, БулФото
fallback

Прокуратурата ще провери началника на Столичната следствена служба Петьо Петров заради скандала с откраднатите тефтери на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Проверката е заради казаното от експерта Стефан Бенчев пред БНР, че подчинен на Петров е знаел за изчезналите веществени доказателства.

Oще по темата
Експертът Бенчев, от когото бяха откраднати тефтерчетата на Филип Златанов, заяви по-рано днес, че следовател е знаел за кражбата, преди информацията да добие публичност чрез медиите.

След като е подал сигнал на тел.112 и на следващия ден е подал жалба в Шесто РПУ, експертът е имал контакт и със следовател.

"Следователят беше в командировка по това време, така че съм контактувал с друг следовател от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Това стана преди да излязат публикациите в медиите", обясни Бенчев.

По думите му само службите, на които трябвало да предаде документите, са знаели, че ги носи.

Той уточни, че по една част от възложената му експертиза работа е била свършена, но е имало необходимост от експерименти по друга част.

По-рано днес в парламента вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че големият въпрос е дали МВР, дали СДВР и в частност Шесто РПУ са знаели, че изчезналите документи са именно тефтерите на Златанов, докато това не става ясно от медиите.

По думите му полицията не е била информирана, че откраднатите документи от колата на вещото лице Стефан Бенчев са тефтерите на Филип Златанов. Самият Бенчев също не е казал, че записките са сред изчезналите от колата му документи при първото си обаждане до полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 години

abe vsichki shte komsololski sekretari darjavna sigyrnost partiini chlenove donosnici poveche ot tva e qsno.a predi 26 god triabvashe da badete smazani do krak.

18

Анонимен

преди 9 години

Какъвто началника, такъв и подчинения

17

Без кометар

преди 9 години

Само си представете че шефа на следствието в Мюнхен се казваше Гюнтер-еврото..............:)

fallback