Бойко Борисов Снимка: БТА
fallback

ГЕРБ чака предложения от бизнеса и учените у нас как да се намали тежестта на регулаторните, регистрационни и разрешителни режими. Това стана ясно след среща на лидера на партията Бойко Борисов със съпредседателя на БСК Сашо Дончев и шефа на БАН Стефан Воденичаров.

„Има 2200 режима, които тормозят българските предприемачи”, каза Дончев. Той обясни, че в началото на следващата седмица ще има конкретни предложения.

Акад. Воденичаров потвърди това и допълни, че трябва да се даде старт на административната реформа. Според него големият брой забранителни режими пречат на нормалния стопански живот.

„ГЕРБ искат да направим окончателно предложение от името на академичния клуб и индустриалците, да се запознаят с тях и да започне обсъждане”, каза Воденичаров. От думите му стана ясно, че целта е да се скъси времето за изваждане на едно разрешително.

По време на срещата не са обсъждани имена на министри, казаха Дончев и Воденичаров. Не е станало дума и за казуса КТБ.

Самият Борисов не се спря да говори пред медиите след срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

аз

преди 9 години

наша позната започна в една община работа като голям началник и си назначи всички роднини,кой ще одрежете?

30

турчин

преди 9 години

Най края някой споменава за нещо което преди 15 год. трябваше да се направи. Борисов не познава системата за да направи реформите. Винаги го подвеждат. Пример назначаването на Мирослав Найденов за земеделски министър. Същия е уволнен за внос на старо месо негодно даже за пререботка. Но понеже те не слизат долу до хората няма как да знаят.

29

ДИМОВ

преди 9 години

ЕТО ВИ ЕДНО НА ПРЪВ ПОГЛЕД ЕЛЕМЕНТАРНО КРАДЕНЕ НА ХОРАТА В ОБЩИНИТЕ : ЗА ПРАЗНИ ПАРЦЕЛИ В РЕГУЛАЦИЯ ,КОИТО ДАЖЕ И ПЪТ НЯМАТ ,СЕ НАЧИСЛЯВА ТАКСА СМЕТ . КАТО ПОПИТАШ ЗАЩО ,НАЯДЕНИТЕ АДМИНИСТРАТОРИ ТИ КАЗВАТ ,ДА СИ ПОДАДЕШ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ТАКСАТА . ДА , АМА ТЕ ТИ ИСКАТ ОЩЕ ТРИ-ЧЕТИРИ ДОКУМЕНТА ,КОИТО СТРУВАТ КОЛКОТО ТАКСАТА ! И ТАКА,ХОРАТА ВИКАХА ,ПАЛЕХА СЕ ВЪВ ВАРНА ,НО БУМАЩИНАТА СИ Е БУМАЩИНА- ГЛАС В ПУСТИНЯ ! ЧИСТИ КРАДЦИ , ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ !НЯМА ОМБУДСМАН ,НЯМА НИКОЙ !

fallback