Нели Върбанова. Снимка: Булфото
fallback

Студентката Борислава Латинова, която се оплака от груб обиск, е регистрирана в полицията за кражба. Това стана ясно от думите на полицай Нели Върбанова от 4-о РПУ, която е проверила момичето и после беше обвинена, че се е гаврила с него, съобщи bTV.

За въпросната кражба на 20-годишната Борислава е наложено административно наказание. Върбанова е минала на детектор на лъжата и е издържала теста, но отказа да разкрие пред медиите какви въпроси са й били задавани.

На 17 октомври Борислава била проверена на столичния бул. Свети Наум заедно със свои приятели. Причината за спирането на автомобила им е провеждана операция заради убийството до 19-о училище в София, където бе застрелян 38-годишният бизнесмен Николай Найденов.

Oще по темата
Полицай Нели Върбанова обаче е категорична, че обиск не е имало, а рутинна проверка.

По думите й Борислава била приканена да слезе от колата, а след това якето й е прегледано за опасни вещи. Момичето носело дамска чанта и било помолено да я отвори. Според полицайката Борислава в никакъв момент не се е възпротивила срещу проверката.

„Нямам обяснение за нейните твърдения и мотив. В нейното яке нямаше нищо смущаващо. Беше спокойна, докато извършвах тази проверка. Не се е бунтувала, съдействаше ми”, каза Нели Върбанова, но не пожела да уточни дали ще съди студентката за клевета. Има записи от охранителни камери, но от 4-о РПУ не поясниха какво точно се вижда на тях.

Върбанова разказа още, че до сега не е говорила, тъй като е била силно смутена от обвиненията и не е била подготвена за медийния интерес, който събуди. Според Върбанова е редно и Борислава да мине на полиграф.

Тя обаче отказа с мотива, че е на медикаменти и в момента не е удачно да минава тест на детектор на лъжата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

272

доЕbola

преди 9 години

Млад-стар,съдия е и точка.Какво е това пренебрежение?

271

Ebola

преди 9 години

За сведение на автора и на полицай *** Върбанова: За това как безсрамно лъжат баща и щерка Латинови може да се уверите и като прочетете наказателно административен характер дело 18881/2011 год. по описа на Софийски районен съд 7състав. По това дело двамата са свидетели. С показанията си се опитват да натопят бивш полицай в опит за убийство. Специално Борислава е толкова убедителна пред районнния съд, че съдията /младо момче с малко служба/ й вя

270

какво разбрах

преди 9 години

Полицията казва-място на убийство-убийството е на километри оттам и 7 часа по-рано. Свидетели описват убиеца на ИТ специалиста като висок и едър.Крим.проявеният приятел на студентката на публикуваните снимки е дребен и слаб.Полицайката твърди,че е търсено оръжие.По описания от нея начин оръжие не може да се намери.Рискува да ''покани''в РПУ въоръжено лице.Грешка.По описаният от студентката начин оръжие може да се намери.

fallback