Снимка: Impact Press Group
fallback

Рязко влошаване на времето ще започне още от тази нощ, когато ще започне да нахлува силен и студен вятър от северозапад, съобщават от НИМХ-БАН.

Очакват се обилни дъждове, които ще започнат първоначално в западната част на страната, а постепенно през деня ще обхванат цялата страна, като по-интензивни ще бъдат в Родопите и централната част на страната. На места във високите полета в западна България дъждът може да преминава за кратко и в сняг.

Вечерта от югозапад валежите ще започнат да спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 7-8 градуса в западната част на страната, до 22-23 градуса в крайните източни части.

Във връзка с предстоящото влошаване на времето е обявен оранжев код в седем области за дъжд и вятър, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Предупреждението се отнася за областите  Ловеч, Габрово, Велико Търново, Хасково, Смолян, Кърджали и Благоевград. За всички останали области в страната има жълт код за опасни явление.

Очаква се на места в Родопите, Предбалкана и Западните райони от страната валежите да достигнат и до 50-60 л/кв. м.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

надежда за топло

преди 9 години

Дяволът не е толкова черен, колкото ни го внушават.Ще захладнее и превали, разбира се , есен е.....

9

Анонимен

преди 9 години

Рано е за зимни гуми, поне още две заплати трябват

8

Нострадамус

преди 9 години

Рано е за зимни гуми. Скоро сняг няма да има, само дъжд. Ще има затопляне следващата седмица до около 20 градуса. Зимните гуми при такива температури се скапват за отрицателно време !

fallback