Ива Йорданова. Снимка: Facebook
fallback

Ново назначение в Държавната агенция за българите в чужбина - досегашният главен секретар Димитър Владимиров от утре ще бъде заместник-председател на Агенцията. Заповедта е на премиера Георги Близнашки.

От днес Ива Йорданова е освободена от длъжността заместник-председател на ДАБЧ по нейна молба, съобщиха от правителствената информационна служба.

Лично Йорданова съобщи вчера, че е подала молба за напускане. Оставката й дойде седмица след назначението и след обществен натиск и писма от българи в чужбина, които поискаха оттеглянето й.

Йорданова е приятелка на лидера на СДС Божидар Лукарски и нашумя и с участието в конкурса на Слави Трифонов "Умна и красива" преди две години. Тя обаче е категорична, че не подава оставка по причини, свързани с личния й живот и дори поиска публичен конкурс, в който да покаже, че притежава нужните качества за поста.

Премиерът Георги Близнашки, който публично я защити на два пъти, обаче е приел оставката й.

Oще по темата
Преди дни Близнашки уволни и.д. председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Йордан Янев с мотива, че има сигнали за нередности, свързани с неспазване на законови изисквания.

Стана ясно още, че главният инспекторат на Министерския съвет ще проверява дейността на Държавната агенция за българите в чужбина по искане на вицепремиера Илияна Цанова.

Йорданова, която беше съветник в политическия кабинет на Цанова и отговаряше за агенцията, трябваше "в кратки срокове" да организира работата на ДАБЧ и да съдейства на проверяващите.

Аргументирайки назначението й за зам.-председател от МС посочиха, че тя е била ръководител на екипа, реализирал успешно платформа за комуникация с българите в чужбина чрез социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Българин

преди 9 години

Една *** по-малко във влъстта. Ужас голями аболигени сме българите щом допускаме така да се гаврят с нас.

12

нормално

преди 9 години

До :)Ами той е от Перник...

11

Az

преди 9 години

Kakvo iskat da kazhat s "platforma za komunikaciya chrez socialnite mrezhi"? Mnogo hora obshtuvat chrez tyah bez da zaemat nyakakuv post i bez zaplata.Neka si obshtuva, ne prechi, no zaradi tova da ya naznachat na otgovorna rabota?!

fallback