Томислав Дончев. Архив: Булфото
fallback

Представителите на църквата поискаха съдействие от ГЕРБ за усвояването на средства по еврофондове.

Те се събраха пред НДК днес по обед в очакване на лидера на партията Бойко Борисов за началото на разширената среща на партията, на която трябва да стане ясно бъдещето управление на страната. Искаме да помагаме на хората, но без съдействието на държавата няма как да стане, каза свещеник от Видинската митрополия.

Бойко Борисов не подмина свещениците и целуна ръка на някои от тях. След като разбра какво искат те, повика евродепутата Томислав Дончев, който пък ги изслуша и им обеща да се срещнат отново след седмица.

„Ето ви Томислав, ако искате го замонашете, дайте му едно расо“, каза им Борисов и влезе в НДК за партийната среща.

Оцет Никанор обясни от името на всички свещеници, че настояват за политическа воля за интегриране на българската православна църква.

Според него църквата иска пари от Европа не само за възстановяването на храмовете, но и за да помага на социално слабите.

"Често нормативните наредби се правят така, че нещата след това са като при щъркела и лисицата и заради това искаме помощ от изпълнителната власт“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 9 години

искам николай да тръгне бос сред хората, без ролекси - молекси

16

Анонимен

преди 9 години

тая църкв много ме ядосва -имат страхотон мноог имоти, обаеч пустеят църквите защото посотянно цоцат държавата. хем искат имотите да станат църковни, хем като станат църковни - не се грижат за тях.

15

БАЙ ПЕТКО

преди 9 години

Хайде стига с тия 4ерковни хайдуци обле4ени в дълги 4ерни рокли и сукмани....третоплови и обратни индивиди уж служещи на господ, а всъшност обслужващи не4ии човешки атрибути!!! Наклали се, седнали на тия скъпи лимузини и само по кьорсофри....да не мислите 4е не се вижда отстрани какви ги вършат - мискини с мискини!!! Има един дядо Добри дето всеки ден върви пеш от селото си и проси пари за да дарява на храмовете и за сега е най-големият дарител в БГ! Това е божи 4овекм, а не тия *** угоени!!!!

fallback