Снимка, архив Булфото
fallback

Видинска митрополия предлага да бъде направен общ мемориален гроб на загиналите при инцидента в Горни Лом. Това съобщиха от митрополията.

Oще по темата
В становището на митрополията за това, дали да се правят индивидуални опела и гробове на жертвите при инцидента в с. Горни Лом е посочено, че институцията счита за свой дълг да отговори на множеството запитвания от страна на близки и потърпевши от инцидента за извършването на погребение на загиналите.

Видинска митрополия като изхожда от грижата за душата на покойника и духовната утеха на семействата на загиналите, смята, че трябва да се извършват заупокойни молитви и панихиди за загиналите; да се споменават имената на загиналите по време на света литургия и да се извърши опело от свещенослужител.

Така го изисква православната традиция и дух, като се оформи символичен гроб, паметна плоча, ковчег или урна, в която ако има намерени останки да бъдат положени, ако ли не - траурен саван, на който е изобразено възкресението на Иисус Христос.

Затова и предложението на Видинска митрополия е да бъде направен общ мемориал гроб, където да бъдат извършвани, както подобаващо опело, така и заупокойни молитви за всички загинали. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Гошо...Тъпото

преди 9 години

Загиналите са...работили за 240 лева заплата.Феодалната държава е длъжник на всички онеправдани българи,но това да ти...вземат и живота,за тези...пари,е жесток...експеримент с търпението на българите.

13

Анонимен

преди 9 години

Пълни глупости! Църквата да не се вре с *** идеи? Как ще се погребват заедно хора, които не са си никакви? Всеки във семейния гроб при близките си.

12

vz

преди 9 години

uha, predpriemchivi christ bulduhovnici! horata nyamat smarten akt i ostanki ot tela za pogrebvane, ama te si mislyat za biznesa - svesti, molitvi, opyavane, pomeni, kitki, venci, ikoni, bukvi, mramor, kopane, zarivane

fallback