Снимка: архив, БулФото
fallback

Разходите за провеждане на изборите в чужбина се увеличават с 670 000 лв., след като правителството одобри на редовно заседание днес промени в план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на избори за народни представители през 2014 г.

Част от средствата ще бъдат осигурени чрез намаляване с 200 хиляди лв. на разходите за медийни пакети на база на издадените от ЦИК решения, а останалите 470 хиляди лв. - чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Кабинетът предостави допълнителен трансфер по бюджета на СУ "Св. Климент Охридски" в размер на 2,8 млн. лв. Средствата са за извършване на основни ремонти на сгради на университета. Най-старото висше училище в страната се грижи за девет сгради - недвижими културни ценности, и за 10 други паметници на културата, строени през ХIХ и ХХ век. Състоянието им по отношение на енергийна ефективност, инсталации, фасади, дограма и естетичен вид е тежко и те се нуждаят от неотложни ремонти, което изисква значителен финансов ресурс, посочват от МС.

Правителството одобри и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата и трансфери по бюджетите на общини в размер на 290 728 лв. общо. Средствата са предвидени в централния бюджет и са предназначени за обновяване на фондовете на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", на регионалните и на общински библиотеки.

Министерският съвет одобри и допълнителни трансфери в размер на 1 085 000 лв. от централния бюджет по бюджетите на общини за 2014 г. На община Девин се отпускат 250 000 лв. за рехабилитация на уличната мрежа в града и в кв. "Настан". За община Доспат са предвидени 350 000 лв. за асфалтиране на улици в населени места в общината. 135 000 лв. са предназначени за основен ремонт на улици в гр. Долна баня. По бюджета на община Банско се отпускат 350 000 за финансиране на първия етап на проекта за архитектурно-художествено оформление на ул. "Гоце Делчев" и площад "24 май".

Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта в размер на 44 550 лв. за изплащане на стипендии на учениците от държавните спортни училища. Средствата са предвидени в централния бюджет като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. С тях ще бъдат стимулирани 77 ученици за постигнати високи спортни резултати през първото полугодие на 2014 г..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

до 12

преди 9 години

Да ти обясня- аз живея в Англия, НО плащам повече данъци в България от теб, ПЛЮС плащам си и здтавни осигуровки, ПЛЮС моята работа тук спестява хиляди левове на малки и средни предприятия в България ВСЕКИ ДЕН. Та, и аз имам право на глас! Иначе за децата съм съгласен, но парите да дойдат от намалени партийни субсидии, а не чрез отнемането на може би единственото ми реално право.

10

Анонимен

преди 9 години

670 000 лв.- спасяват на 20 тежко болни деца живота, а вместо това ще ги дадат за *** избори и то за страни в чужбина. Питам аз защо еди кой си българин живеещ в Америка, Турция и т.н., нямащ вече нищо общо с БГ трябва да има право да гласува и да определя на нас кой ще ни управлява?

9

от мен

преди 9 години

за глупости се намират пари,а за тежко болните и пострадалите от природата-ядец...

fallback