Снимка: БТА, архив

Работниците и служителите от шуменската строителна фирма "Автомагистрали - Черно море" АД ще получат днес забавените си заплати за юни и юли, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Още по темата
Днес е получен първият превод от Агенция "Пътна инфраструктура" за извършените от началото на годината дейности по строителството на АМ "Хемус" - от пътен възел "Белокопитово" до Каспичан.

До тази развръзка със забавените заплати се стигна след множество протести на работещите в "Автомагистрали - Черно море" АД, както и след намесата от страна на ръководството на КНСБ.

Решението за подготовка на постановлението на Министерски съвет, с което бяха отпуснати допълнително пари за инфраструктурни обекти и така стана възможно да бъдат изплатени дължимите суми и да се продължи строителството на участъка от автомагистралата, бе взето на работна среща в Министерство на финансите на 28 август 2014 г., допълват от КНСБ.

С постановлението на Министерски съвет се запазват 670-те трайни работни места в дружеството в един регион, в който безработицата е над средната за страната, припомнят от синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase