Снимка: Булфото, архив
fallback

Задължителната автомобилна застраховка "Гражданска отговорност" ще поскъпне от Нова година с около 10%, прогнозират от бранша.

Към днешна дата за автомобил среден клас с обем на двигателя до 1700 кубика шофьорите плащаха около 200 лева. Очакванията са отделните застрахователи да вдигнат цените с до 10%, което ще оскъпи сумата с приблизително 20 лева, съобщава Нова телевизия.

Точно краят на годината е пиковото време за подновяването на задължителната застраховка. Очакванията сега са още от ноември цените да тръгнат нагоре.

Според последните данни на Комисията за финансов надзор 86% от шофьорите карат с иначе задължителната застраховка.

Очаква се скок да има и при застраховката „Каско“, допълват от телевизията. Заради огромните щети, които дружествата трябваше да покрият след градушката в столицата в началото на лятото, от бранша прогнозират повишение в цените до 20%. Крайните цени на всички компании ще са ясни до месец, когато започва и активната кампания по преподновяване на полицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

rrrr

преди 9 години

Цитат по спомен казал го е един вели автор напуснал ни наскоро "Мълчи народа *** той има 500 годишен стаж "мисля че така беше цитат ние да си правим извода

56

666

преди 9 години

Няма ли да разберете беее, докато няма кръв нищо няма да стане, трябва да има убити политици, трябва да имат страх, трябва да им бъдат опожарени къщите, не разбрахте ли че с добро не става бе стадооооо!!!

55

Анонимен

преди 9 години

Личи си , че ГЕРБ се готвят за властта. По тяхно време обичано новините започваха така:От днес по високи цени за ..........Днес премират ББ откри нов зайчарник в село .........Днес премиерът прелетя с хеликоптерът и огледа нещо си Отново по-високи цени на горивата..........Горивата пак тръгнаха на горе.Вдигат такса ......Цената на олиото поскъпна за един месец с........... Днес ББ каза, че няма да има увеличение на мин. раб. запл.Днес ББ докато играеше важният си неделен мач.....

fallback