Снимка: Булфото, архив
fallback

Индексът на тържищните цени се понижи минимално с 0,04 пункта и достига 1,307 пункта, съобщават от Държавната комисия по стокови борси и тържища.

Традиционните летни зеленчуци започват да поскъпват, отчитат от комисията. Цената на оранжерийни домати се покачва тази седмица със 7,2  на сто до 1,49 лева за килограм. Доматите от открити площи пък поскъпват с 8,5 процента до 1,28 лева за килограм. Цената на оранжерийните краставици се вдига с 11,7 на сто 1,24 лева.

Градинските краставици се търгуват по 1,11 лева за килограм, а зелените чушки поевтиняват с 2,1 процента до 0,94 лева за килограм. Цената на червените чушки се качва на едро с 5,0 на сто до 1,272 лева за килограм.

Понижение има при цената на картофите с 1,8 на сто до 0,56 лева за килограм. Зелето поскъпва с три стотинки до 0,50 лева за килограм.

От останалите продукти олиото поевтинява с 2,1 на сто до 1,91 лева за литър. Каймата се продава по 4,56 лева за килограм, а захарта се търгува по 1,25 лева. Брашното тип "500" се купува по 0,84 лева за килограм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Чвор

преди 9 години

До АнонименКой ти говори за реалност?!? Ти нещо не четеш какво пиша май? Аз задавам въпроса къде отива разликата от 500 процента!?!? А ти къде живееш? На Марс или на Луната?!? "Селянина ***" си прави сметката добре, но мутрата-прекупвач му *ава майката... Както и на крайния потребител всъщност... А да питам защо се дават субсидии на тютюнопроизводителите а на зеленчукопроизводителите и животновъдите не?!?

11

Анонимен

преди 9 години

До Чворако мислиш,че цена 30-40 ст за кило домат е реална,значи нещо съвсем не ти е наред,при тези скъпи семена,торове,ток,вода,осигуровки и т. н .това означава,че или продукцията е пред скапване и бързат да се отърват от нея,или е крадена ,или от онези нелегално внесени отрови,дето са предназначени за свинефермите ,ама и там ги нещат .Има и друг вариант-селянина *** гледа да изкара някой леФ без да си прави сметка колко е вложил,но реалния производител на такива цени не продава

10

Анонимен

преди 9 години

След като тока поскъпва всичко посткъпва!

fallback