Снимка: Булфото, архив

Големите болници у нас се напълниха с пациенти в края на лятото. Свободни легла останаха само от задължителния минимум за спешни случаи, съобщава "Труд".

Мениджъри в сектора обясниха пред изданието, че през последните дни потокът от пациенти се е увеличил драстично заради страха, че в края на годината здравната каса няма да има пари за болнично лечение.

"За това предупреждаваме още от началото на лятото", заяви Иван Димитров, представител на пациентите в надзория съвет на НЗОК. "Притеснението да не бъдат върнати от болница след месец-два се наблюдава при хронично болните, които периодично се хоспитализират", посочи и д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС.

Пред вестника директорът на столичната Александровска болница д-р Костадин Ангелов посочи, че се очакват ръст на приетите през септември спрямо тези за същия месец на 2013 г. между 5% и 7%".

“При нас се увеличават спешните случаи, приемаме болни дори от Югозападна и Северозападна България", посочи шефът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, който също прогнозира повече пациенти през месеца спрямо същия месец миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase