Снимка: архив Ройтерс
fallback

Районната прокуратура в Ловеч обяви, че има данни за престъпление в убийството на ягуара Алонсо. Затова обвинението е образувало досъдебно производство по случая с избягалия хищник, съобщи БТА.

Oще по темата
Както Dnes.bg писа, ягуарът Алонсо избяга от зоологическата градина в Ловеч в началото на август. Няколко часа по-късно той беше застрелян от ловджия след кратко издирване в околностите на града.

Проверка на екоминистерството показа, че преследвачите му дори не са опитали да го упоят.

Трагичната история на ягуара се превърна в една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи и дори влезе в международните новини.

В края на август от общината в Ловеч обявиха, че са наказали директора на зоопарка д-р Феодор Вацов и пазача, изпуснал Алонсо. Вацов получи забележка, а служителят - последно предупреждение за уволнение. "Много мислехме дали да не го уволним дисциплинарно, но това е един от най-стриктните работници в зоопарка. Съобразявайки се и с това, че е млад човек, решихме да му дадем още един шанс“, обясни тогава зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков.

От прокуратурата в Ловеч днес съобщиха, че образуваното досъдебно производство е срещу неизвестен извършител. Проверката, която трябваше да установи дали са били законосъобразни действията на хората, ангажирани с издирването и залавянето на Алонсо, е приключила.

Преди дни зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков разясни, че пушките за упояванe, които има зоопаркът, са с обсег на действие 30-40 метра. В момента се разглеждат оферти за закупуване на нова с обхват 100 метра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Изчезващ вид

преди 9 години

Представяте ли си до къде им стига наглостта и дебилщината-"Неизвестен извършител"...?!И менторът на разходката в зоопарка/наречена гръмко операция/ е ясен и самият той е дал "благословията" за отстрел, и прекият извършител е ясен.И обстоятелствата на лековат и неангажиран подход са ясни...Нооо...неизвестен извършител!!Просто *** с пушка е тръпнел да получи карт бланш да впише животинката в актива си и както му е реда да се снима с трофея,но не,не бил позирал..Вижте снимката и си отговорете!

88

Анонимен

преди 9 години

В България няма ловджии в истинският смисъл на думата.Има армия от шкембести и алкохолизирани индивиди,които са пълни с комплекси и простотия.Другата група са разни новобогаташи,политици,шапкари и прочие ***,които ходят за да обсъждат бизнес интереси си.Кой от вас е гладен за да ходи в гората да убива? "Ловци",вие не сте мъже,вие сте един голям срам!

87

Браво 103

преди 9 години

Каза го точно.Който иска ще разбере,който не иска ще пише,колко са зле; хомо сапиенса;и как всички трябва да работим още повече да облекчим техния мързел

fallback