Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА
fallback

Дарения в размер на 47 800 лева бяха събрани при провеждането на инициативата на държавния глава „Подкрепи една мечта“ през 2014 г., част от която е и традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По традиция в приветствието си към абитуриентите на 28 май президентът Росен Плевнелиев обяви, че неизразходваният финансов ресурс за провеждане на абитуриентското тържество ще бъде използван в подкрепа на младежи в неравностойно положение, които желаят да продължат образованието си във висше учебно заведение.

Размерът на сумата, която ще бъде използвана за предоставянето на финансова подкрепа, възлиза на 33 308, 95 лв.       

Съгласно Правилата за получаване на финансова помощ от инициативата „Подкрепи една мечта“ за 2014 година, всеки студент може да получи еднократна подкрепа в размер до 2000 лева. Документи за кандидатстване се подават до 20 октомври 2014 година в администрацията на президента.

Необходимо е кандидатите да представят и удостоверение от Дирекция „Социално подпомагане“, че отговарят на условията за подпомагане по чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 9 години

Коя мечта господине. О къде дойде и ти от социализма пристигна, а сега кой си. Какво е това ГЕРБ или АТАКА или ДПС или РБ и още измислени. Дядовците ви и бащите ви са били най-големите фашисти, които са станали доносници-социалисти - нагодили сте се с власта и сте били първи, а сега продадохте България за жълти стотинки.Не им вярвайте хора и не гласувайте за никого

3

zz

преди 9 години

Гнусен червей !

2

emil.popov.35

преди 9 години

Бая пари е събрал Плювню,чак да не повярваш ;)

fallback