Снимка: архив, Булфото
fallback

Проблемът с агресивните спортни агитки може да се реши с повече полицейско присъствие на стадионите. Това заяви началникът на сектор "Охранителна полиция" в Ловеч Светослав Славчев, след като се стигна до сблъсък между полицейските служители и феновете на ПФК "Левски" след мача с "Литекс" в неделя /24 август/ на градския стадион в Ловеч.

По думите на Славчев съотношението на силите трябва да е едно към три полицейски служители към запалянковци. Той обясни, че в резултат на хвърлените стъклени бутилки и камъни от фенове на сините към полицаи има двама служители с охлузни рани и един със счупена костица на ръката.

Славчев обясни и защо няма задържани за хулиганските прояви. "Ние установяваме проявилите се лица, но е много трудно, когато тръгнеш да ги извеждаш от стадиона, тъй като останалите от агитката веднага се нахвърлят срещу полицаите, че нарушават правата им, и се създава допълнително напрежение, което би ескалирало", каза още началникът.

Той отрече твърденията, че полицаи са счупили стъклата на един от автобусите с привърженици на "Левски". Славчев допълни, че през последните години най-агресивни при гостуване в Ловеч са привържениците на "Левски", ЦСКА и "Ботев" /Пловдив/, защото са многобройни.

Според него е необходимо и в България да се прилагат мерки като в Англия - преди подобни футболни мачове лица, за които се знае, че са склонни към агресия, да бъдат прибирани в съответните районни полицейски управления по местоживеене и да им се пускат образователни филми с цел превенция, пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Бай Хой

преди 9 години

Закони има и за провеждане на масови мероприятия и за хулиганство и други,въпроса е как се прилагат и нивото на наказание(50-100лв.) е просто смешно.В Англия има такава организация при влизане и камери с функция"разпознаване на лица",така че се обесмисля присъствието на полиция на стадиона,полицаите са само на входа.А глобите са такива,че подобни камери се изплащат за нула време,да не говорим за механизма на събираемост в белите държавиНо както каза "Ястребовски" тая *** се използва и другаде

11

vesko02

преди 9 години

Всеки българин на щат в полицията,така няма и безработица ,всеки следи всеки както едно време/не че нещо се е променило/Всички ще се пенсионират на четиридесет години и ще взимат тавана на пенсия,икономика не ни трябва ,политиците я закриха.Всеки месец по няколко милиарда заеми ,ей така да си харчим,че живота поскъпна.

10

Анонимен

преди 9 години

Ама откога има футбол в ***?

fallback