Снимка: Булфото, архив
fallback

Централната избирателна комисия е уведомила Министерството на външните работи за прогнозния брой избирателни секции извън страната, съобщиха от МВнР. Техният брой е 293.

Списъкът на прогнозните секции се основава на решението на ЦИК за определяне на местата извън страната, в които на проведени до пет години преди изборния ден избори е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели.

От МВнР посочват, че окончателният брой секции извън страната ще бъде определен с решение на ЦИК, което трябва да бъде прието не по-късно от 13 септември.

В решението, в допълнение към секциите, които ще бъдат образувани въз основа на броя гласували през последните пет години, ще бъдат отчетени и местата, за които в срок до 9 септември 2014 г. са подадени най-малко 20 заявления, ако в съответното място има българско дипломатическо или консулско представителство, или 40 заявления - в останалите случаи.

Ще бъдат отчетени и мотивираните предложения на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства до ЦИК за местата, в които следва да бъдат образувани секции, независимо от броя подадени заявления.

От Външно министерство напомнят, че организациите на българските граждани извън страната могат да отправят в срок до 9 септември предложение до ръководителите на дипломатическите и консулските ни представителства за местоположението на избирателните секции зад граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 години

бОСТАНДЖИ бЛИЗНИ еФЕНДИ ДА КАЖЕ:1. КОЛКО са секциите в Търки?2. Колко са гастартурбайтар секциите в Западна Европа?3. Отива ли му чалмата?4. Кога ще ифтаросва като Роската? Преполови мандата, време му е.5. Ще го слага ли Роско конституционен съдия или са малко услугите до момента, трябват още?

4

Шаран -БГ

преди 9 години

Всички коментарии са пределно правилни!! Точно за това призовавам всеки НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! Гласувайки ,първо избирате незнайно кого: второ правят Ви съучастници в непрекъснатиях си бандитизъм едни и същи муцуни. И след като се наредят в Парламента: първо не ходят на работа, второпрескачат в която си партия искат,когато си искат, трето въобще не си спомнят защо са там!! Единствено работят само за личното си благо!

3

българката

преди 9 години

ако не е живял последната година в българия не трябва да има право да гласува.от къде на къде хора които не знаят какво е положението в страната ще решават нашата съдба.

fallback