Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Все още никой от партиите и коалициите, които са изявили желание да участват в изборите, не се е свързал с "Менса", за да се подложи на предлаганите от организацията тестове за интелигентност. 

Миналата седмица организацията предложи желаещите да бъдат включени в изборните листи да се подложат на тест.

“Предлагаме им стандартен тест, унифициран за цял свят. Във всяка страна по света се прилага същият”, обясни председателят на УС на "Менса - България" Христо Радков пред БНР.

Тестът е от 45 въпроса за 30 минути. Радков каза, че от „Менса“ го предлагат в услуга на партиите и той показва качества като бързина на мисълта, логика.

“Само коефициентът на интелигентност не е достатъчен за едно по-добро управление. Самите депутати, които ще бъдат в следващия парламент, трябва да са достатъчно добри специалисти в съответните ресори, да предложат добро правителство, но ние смятаме, че липсата на интелект вече е проблем”, аргументира се той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

З IQ Б IQ

преди 9 години

До IQ за всичкиБате, вместо да се заяждаш с хората за тяхната интелигентност имаш ли си друга работа?Ти си типичен пример за: "Защо не ни е нужен тест за интелигентност на депутатите."Уж си много интелигентен, пък чак и задаваш въпроси. Като си толкова интелигентен защо не работиш за твоя интерес и не изкарваш пари или защо не помагаш на България и да правиш нещо полезно за нея, ами вместо това седиш във форума и задаваш математически задачки :))Май много интелигентен, а пак на дъното, А :)

43

Анонимен

преди 9 години

Менса, а вие сърце имате ли?

42

Анонимен

преди 9 години

Реформаторите, които имат себе си за умни а останалите за ***, трябва минат теста задължително! Голям смях ще падне тогава..

fallback