Заседанието на служебния кабинет. Снимка БТА
fallback

Служебното правителство отмени постановление на кабинета "Орешарски“, с което бяха отпуснати 2 млн. лв. за ремонти в училища.

Решението за това беше взето на последното заседание на правителството в оставка. То предвиждаше парите да бъдат дадени на Министерството на образованието и науката и на общини за ремонтни дейности на санитарните помещения и други подобрения в 16 общински и в 11 държавни училища.

Според управляващите отмяната се налага заради актуализацията на държавния бюджет. С нея по бюджета на Националната здравноосигурителна каса бяха предоставени допълнителни средства, които се осигуряват за сметка на намаляване на разходите за всички бюджетни сфери, в това число и за образование.

Служебният премиер проф. Георги Близнашки обаче заяви, че тези 2 млн. лева могат да бъдат изразходвани по-внимателно, по-целесъобразно и с тях да се постигне по-голям ефект.

Той съобщи, че в тази връзка новият министър на образованието Румяна Коларова ще внесе предложение в МС.

По думите му решението за отпускането на парите е взето буквално в последния момент. „Според мен не са го премислили достатъчно добре нашите предшественици“, коментира още Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

реостат

преди 9 години

Кристалина Георгиева предател номер 1 на БГ

13

Щирлиц

преди 9 години

А,в България има образование!?Даже и зравепогазване? Май нещо ни будалкате...

12

Благодаря

преди 9 години

ХАЙДЕ СЕГА ВСИЧКИ ДА КАЖЕМ ПОНЕ ЕДНО БЛАГОДАРЯ НА ПОЛИТОЛОГА АНТОН ТОДОРОВ, КОЙТО ОЩЕ ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ГОТВЕНИЯТ ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ Е ОРТОДОКСАЛЕН КОМУНИСТ, СЪВЕТНИК НА ТОДОР ЖИВКОВ И ПАРТИЕН СЕКРЕТАР НА ЮФ НА СУ ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ1989 Г. КОЙ?КОЙ?КОЙ? КОЙ НАЗНАЧИ ОРТ

fallback