Д-р Мирослав Ненков. Снимка БТА

Новият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков стопира уволнението на шефа на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Служебният министър е подписал днес протоколи за прекратяване на процедурите по отстраняването от длъжност на директорите на лечебните заведения УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" ЕАД, УМБАЛ „Георги Странски" ЕАД и „СБАЛ по Онкология – ЕАД“, София.

Днес стана ясно, че в последния ден от управлението на кабинета „Орешарски” тогавашният министър на здравеопазването д-р Таня Андреева е сменила директора на „Пирогов” проф. Стоян Миланов.

Още по темата

Документите за смяната са подадени в Търговския регистър и са били подписани часове преди кабинета да внесе оставката си в деловодството на НС на 23 юли. Според тях на мястото на Стоян Миланов е избран Христо Цеков. Самият проф. Миланов заяви, че не е бил уведомен за рокадата, но предполага, че е настъпил икономически интереси в болницата.

Заедно с това министерството започва проверка във връзка със слуховете за сменени директори и на други лечебни заведения. За  резултатите от тях ще бъде изнесена информация на по-късен етап, уточняват от ведомство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase