Снимка: БТА
fallback

Новият вътрешен министър Йордан Бакалов обеща приемственост в министерството и провеждане на честни избори през октомври. Досегашният МВ шеф Цветлин Йовчев предаде властта на бившия депутат от СДС на специална церемония малко след като служебното правителство пое управлението.

Oще по темата
„Моят мандат е ограничен. Основното задължение на МВР е провеждането на честни избори“, каза Бакалов. Той обеща, че заедно с екипа си ще следи това, което се случва около вота.

Новият вътрешен министър обяви, че ще се постарае българите да не усетят смяната в ръководството на МВР. „Министър Цветлин Йовчев ми предава министерството кадрово стабилно, но финансово не толкова“, каза Бакалов и допълни, че ще обсъди проблема с новия финансов министър.

Бакалов коментира и новият закон за МВР, който предизвика политически трусове в края на мандата на предишната власт. Той беше върнат от президента за ново обсъждане, а ГЕРБ го атакува най-вече заради предвиденото в него удължаване на мандата на главния секретар Светлозар Лазаров.

„За мен са важни резултатите. Законът е такъв, какъвто е приет. Ще бъдем наистина една правова държава, ако си изпълняваме законите такива, каквито са“, каза новият министър.

Накрая той благодари на предшественика си и заключи шеговито:  „Както се казва, ако беше много лесно, на нас ли щеше да се падне”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 9 години

Да пуснат и рекламата "Купуването и продаването на гласове е/са престъпление" да повярвам наистина .... заболя ме корема от смях .... Може би трябва да потърся лекарска помощ :)

14

До 12

преди 9 години

Това, за което пишеш, трябва да бъде перманентен приоритет на всяко българско правителство. По тези два проблема не бива да има партийни пристрастия!

13

Анонимен

преди 9 години

Висок красив, а и отличен министър, а до него нисък, плешив с очила, поднесен ни от плевньо. Т-тенкс, тикво.

fallback