Снимка: Булфото, архив
fallback

"Без данък за заплата до 400 лева". Идеята лансира Пламен Димитров, президент на КНСБ.

В интервю за "Труд" той отбелязва: "Склонни сме да дискутираме и по-радикални предложения, които биха могли доста рязко да променят отношенията между косвените и преките данъци като приходи в хазната. Тяхното съотношение в момента е уникално.

Oще по темата
Няма друга даржава в ЕС, в която близо 3/4 от данъчните й постъпления да идват от косвени данъци. Това генерира усещане за несправедливост."

Преди дни от КНСБ обявиха, че ще искат минималната заплата през 2015 г. да бъде 400 лева.

Вицепрезидентът на синдиката Николай Ненков заяви на пресконференция, че КНСБ ще настоява за такъв вариант, ако бъде отхвърлена възможността да се приложи необлагаем минимум.

Разчетите на синдиката показват, че за бюджетната сфера увеличението на работната заплата трябва да е около 15%.

До дни свикваме експертен съвет за Корпоративна търговска банка, обявява Димитров.

"Ще поканим членовете на УС на БНБ и управителя на среща с тях, за да уточним как може консултативният съвет да бъде полезен на квесторите и всички заинтересовани лица", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

До 52 ХХХХХХХХ

преди 9 години

Прави си - трябва да се спре тази дискриминация към държавните служители. От това "плащане на осигуровките на 100% от държавата", а не само 60%, както е при останалите, държавните служители само губят. Първо им намалиха заплатите, когато държавата пое на 100% осигуровките им. Второ, сега ги осигуряват върху по-ниска заплата, което води до по-ниски обезщетения на база осигуровки, например болнични, както и до по-ниски пенсии, когато се пенсионират.

47

az tam

преди 9 години

Тоя синдикат, а и другия с пожизнените си владетели умират да разпределят пари, който все някои друг следва да вади. То много удобно така. И двете пожизнени царстава, т.е. синдикати трябва да се закрият.

46

ХХХХХХХХ

преди 9 години

Защо от кнсб-то не поискат и Държавните служители да си плащат осигуровките?

fallback