Снимка: БТА
fallback

600 спални комплекта и одеяла ще се доставят от БЧК на бедстващото население в страната след обилните дъждове в последните дни, съобщиха организацията.

Екипите на БЧК за реакция при бедствия са на място и ще раздават вода и подкрепителни закуски на евакуираните. Червеният кръст работи съгласувано и в непрекъсната комуникация с ГД ПБЗН, отчитат от организацията.

БЧК активира и своята кампания за набиране на средства за пострадалите от наводненията в страната. Така всеки може да направи дарение от 1 лев на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Дарения се събират и на банковата сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Kiko

преди 9 години

БЧК върши много добра работа и винаги помага при бедствия,но това не е достатъчно.За съжаление той не може да разследва причините за тези наводнения и работата във вече частните язовири.

16

Анонимен

преди 9 години

dran daran ala bala .....smiah.....smeshtnici

15

до 2

преди 9 години

и какво друго искаш да им дадат,после ще им построят безплатни къщи,затова,че са се стискали за 20 лв.да си застраховат къщите,спокойно само в тая смешна и жалка държава,както я наричаш става това,навсякъде хората си помагат сами,не получават никакви обещетения от държавата,а само ако са застраховани,така трябва и тук да е така,но няма управници с топки,заети са да галят народа с перце

fallback