Снимка: БТА

Общ преглед
България отбелязва днес 177-годишнината от рождението на Васил Левски.

В София се състоя поклонение и бяха поднесени венци и цветя на паметника на Апостола в Борисовата градина.

Любими песни на Левски изпълни мъжката вокална формация "Юлангело" в присъствието на Националната гвардейска част и Представителния гвардейски духов оркестър.

В Карлово кулминацията на празника ще е изнасянето на знамето на Карловския революционен комитет от Националния музей "Васил Левски" тази вечер. От 21.00 часа на пл. "Васил Левски" ще започне тържественият митинг-заря.

И обществеността на Благоевград отбеляза днес 177 години от рождението на Васил Левски. В знак на признателност към делото на Апостола на свободата бяха поднесени венци и цветя пред бюст-паметника на Левски, който се намира на площада на неговото име в областния град.

Годишнината бе отбелязана с тържествен ритуал и в Сливен. Пред паметника на Апостола на едноименния площад граждани, институции, обществени организации и политически партии поднесоха венци и цветя.

Десетки граждани на Пловдив и представителна военна част се събраха край паметника на Васил Левски в града. Цветя и венци пред паметника на Апостола бяха поднесени от представители на политическите партии, обществени организации и граждани.

Признателни кърджалийци също положиха венци и цветя на паметника на Апостола на свободата в центъра на града и се поклониха пред светлата му памет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар