Снимка: архив БТА
fallback

От 6 часа в петък до 6 часа днес на входа на държавната ни граница са задържани 54 души. Това става ясно от информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация след увеличения миграционен натиск, публикувана в сайта на МВР.

От задържаните 54 души 49 са спипани на зелена граница и 3 на ГКПП на българо-турска граница. Двама са задържани на зелена българо-македонска граница.

От дирекция „Миграция“ съобщиха, че има увеличение на броя на изведените принудително от страната чужденци. Според информация на дирекцията това се дължи на увеличените усилия към ефективно изпълнение на процедурите по връщането на незаконно влизащите у нас чужденци.

От МВР припомнят, че е активиран кратък номер 1466 на трите мобилни оператора, на който с един SMS всеки може да дари 1 лев за бежанците у нас. Дарение може да се направи и онлайн на сайта на БЧК.

Екипи от медицински специалисти се грижат за първичния прием на бежанци. Европейската служба за подкрепа в областта на убежището предоставя експертна и организационна помощ на България по процедурите и управлението на местата за прием на търсещите закрила, се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

е нека нарушат германската граница или американска да видим какво ще им направят първо бой после работа къртовси труд най малко 5 години

9

Анонимен

преди 9 години

До две години всички ще се молите в джамии българиии който сега само парите ви интересуват и нищо друго а дъшерите ви ще бъдат забулени и робини за цял живот

8

Анонимен

преди 9 години

Лице което е нарушило държавната граица се осъжда и лежи в затвора и след изтичане на присъдата се екстрадира в държавата си

fallback