Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Гърция има право да иска големия талон на автомобилите, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов при представянето на отчета за работата на министерството през последната една година.

Пропускът е при нас, в нашето законодателство, коментира още Папазов.

Въпросът с какви документи трябва да пътуват шофьорите стои нерешен от години. Гръцката страна изисква пълни данни за автомобила, включително тегло и натоварване на осите и др. Те обаче не присъстват в малкия талон. По принцип българските шофьори не носят големия талон на автомобила, защото в случай на кражба той ще изчезне с колата и тя може да бъде продадена, обясни преди дни пред Investor.bg Красимир Лалов, зам.-председател на Национално сдружение на българските превозвачи.

Освен това при лизинговите автомобили големият талон е при лизингодателя.

Проблемът е свързан с Министерството на вътрешните работи, тъй като засяга документите за регистрация на превозните средства, които се издават от него, коментира днес изпълнителният директор на Агенция „Автомобилна администрация“ Димитър Ганев.

Той посочи, че от МВР подготвят проект за нови варианти на част 1 (т. нар. голям талон) и част 2 (малкия талон) от свидетелството за регистрация, като в част 2 ще бъдат включени данните, за които настояват гръцките власти.
България пое ангажимент да извърши промени в нормативната си уредба за собствеността на леките и товарните автомобили до края на годината, обеща зам.-министърът на транспорта Антон Гинев на среща с гръцкия посланик в София Димостенис Стоидис.

Повече политически и икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 9 години

Гърция е българския Лас Вегас ;)

42

до теодор

преди 9 години

Нагамото Христосо малакаааааааааааа.

41

Анонимен

преди 9 години

До ТЕОДОР СТЕФАНИДИСДА ТИ ЕБ.. М....А ГРОЗНАА ВИЗАНТИЙСКА. ВИЕ СТЕ РАКА НА ЕВРОПА,,БАЦИЛИ.

fallback