Снимка: архив, Булфото
fallback

12 деца от софийско училище са приети с хранително отравяне в болницата в Разлог. Това съобщи за „Фокус” д-р Маргарита Георгиева, началник на Инфекциозното отделение в Многопрофилна болница за активно лечение Разлог.

„Две от тях имат съвсем леки оплаквания и най-вероятно ще бъдат освободени. Другите остават на болнично лечение. Децата не са в тежко състояние, но се нуждаят от болнично лечение, от система за преодоляване на загубите, които имат”, обясни първоначално д-р Георгиева.

Тя подчерта, че симптомите им са повръщания, диария, две от тях са имали леко повишена температура.

Децата са от софийско училище и са били в Банско на зелено училище. Те са трети клас и възрастта им е 9 години.

Малко по-късно управителят на разложката болница д-р Божидар Велев съобщи за БТА, че шест от децата вече са освободени, останалите шест са настанени за лечение в инфекциозното отделение, където са подложени на рехидратираща терапия, каза д-р Велев.

От пресцентъра на Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград информираха, че веднага след получения сигнал два екипа на дирекцията - един от Разлог и един от Благоевград, са започнали проверка.

Инспекторите са взели необходимите проби - от персонала в кухнята и хотела, където децата са били настанени, от повърхности, от храната и т. н. Те ще бъдат изпратени за лабораторни изследвания, а резултатите ще станат известни след няколко дни. Те ще покажат какъв е източникът, предизвикал стомашно-чревните неразположения, дали е от храната, или от водата, за която има данни, че скоро е била хлорирана, допълниха от дирекцията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 години

Е колко пъти вече? Аман от простотия и безотговорност в тази държава. По света лесно отваряш заведение, но после контрола ежосток, тук е обратното трудно отваряш заведение и после си правиш каквото си искаш. Вместо държавата ни да мрънка, че няма пари да влезе в ролята хем ще има пари, като глобява недобросъвестните и некорекнтите, хем ще спазваме правилата, както правят хората в цивилизования свят, за който толкова мечтаем, а и няма да има такива инциденти.

15

Рали1

преди 9 години

Дано се оправят по-бързо децата!Виновните да си понесат последствията!

14

В "ДЕНЯ НЯ ДЕТЕ

преди 9 години

БРАВО НА ПАРТИЙОТО И ПРОФСЪЮЗНОТО РЪКОВОДСТВО В БАНСКО И РАЗЛОГ и АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ!ГОЛЯМ ПРАЗНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback