Снимка: Кариера с кауза
fallback

На 31 май в двора на Софийски университет ще се проведе второто издание на „Кариера с Кауза“ – първият форум за кариерно развитие, посветен изцяло на професионална реализация в неправителствения сектор.

По време на форума посетителите ще могат да се запознаят със свободните позиции в неправителствени организации, развиващи дейност в различни обществени сфери.

Събитието е подходящо както за хора, които имат желание за доброволен труд, така и за търсещите стаж и работа. Ще се представят възможностите за кариерно развитие, които неправителственият сектор предлага на младите хора, търсещи професионална реализация в България.

Над 50 неправителствени организации ще вземат участие във форума. На едно място ще се съберат  неправителствени организации, които се развиват в различни обществени сфери като екология, подпомагане и развитие на гражданско общество, човешки права, култура и туризъм, човешки ресурси, благотворителност, здравеопазване, социални услуги и други.

Едно от основните предимствата на неправителствения сектор е, че той предлага също толкова добри възможности за старт на успешна кариера, колкото и работата в частния. Сред най-важните плюсове обаче несъмнено се нарежда фактът, че работата и придобиването на опит е обвързана с кауза, ценна и полезна за обществото. Пълен списък на присъстващите, както и информация за предлаганите от тях позиции, е достъпна в сайта на събитието – http://karieraskauza.eu/

Организаторът на събитието е сдружение "Ре-Акт", което работи за нуждите на българските младежи и децата в неравностойно положение. Те помагат на децата за професионалната им реализция и социална интеграция.

От създаването си през 2010 г. сдружението реализира редица проекти, сред които „Практически умения за професионална реализация“ по програмата „Младежта в действие“ на Европейската комисия, оборудването на библиотека и компютърна зала в Дом за сираци „Асен Златаров“, както и редица обучения на възпитаниците на ВУИ „Ангел Узунов“ в гр. Ракитово. През 2013 г. организират първото издание на кариерния форум „Кариера с Кауза“, който привлича 33 неправителствени организации и над 1 000 посетители. Повече информация относно дейностите на сдружението е достъпна на http://re-act.bg/.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback