Снимка: Bulgaria On Air

България е на предпоследно място по усвояване на евросредства, зад нея е само Румъния. Това заяви Димитър Манов, финансов консултант, в коментарното студио на Bulgaria On Air по повод Европейските избори 2014 г. По неговите думи нормално е държавата ни да е на крайните места, след като е сред последните присъединили се страни.

"Вървим добре. Усвояваме всички практики. Научихме се да усвояваме европарите. В началото администрацията се учеше, но сега всичко е наред", посочи Манов.

По-малките страни са по-силно представени в ЕП, коментира Манов. По негови думи северните страни са донори на южните и това ще продължава, докато икономиките не се изравнят. У нас най-малките общини успяха да се възползват най-успешно от средствата.

"България има повече магистрали от Румъния. В София има метро. Това са европейските пари", каза Манов.

Според Любомира Петрова, студент по журналистика в УНСС, гост в коментарното студио, има спад в избирателната активност, заради евроскептицизма. По нейни думи трябва да се направи повече за младежката безработица.

"Всяка държава има своите проблеми. Един на нашата страна е образованието", посочи тя.

Петрова подчерта, че младите хора в България са разочаровани от липсата на комуникация с политиците. Според нея интернет-платформата GovFaces е дала възможност на интернет потребителите да бъдат по-близко до евродепутатите и тяхната дейност. По този начина са показали желание за диалог, допълни Петрова.
 

Чуйте още от коментара във видео материала на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase