Анелия Клисарова. Снимка: БТА
fallback

Министерството на образованието и науката подаде сигнал в МВР, че в деня преди втората матура дилъри са предлагали срещу пари да предоставят решени тестове по всички предмети - в деня на изпитите, след като се обяви изпитният вариант.

Това съобщиха за БТА от МОН по повод на репортаж на bTV, че срещу пари с SMS са се изпращали отговори за матури за 12-и клас.

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова е заявила, че ще бъде безпощадна, ако се установи, че е имало изтичане на информация от човек от системата на образованието - от МОН или от училищата, посочиха от образователното министерство.

Според сигнали до електронната поща на bTV на изпита по български език и литература масово се е преписвало. Зрелостниците разполагали с верните отговори. Изпращал ги човек от министерството час след началото на изпита.

Верните отговори на матурaта се давали срещу 150 лева. Те се получавали на SMS заедно с инструкции за преписване.

Ученикът влизал в изпитната зала с два мобилни телефона, предавал на комисията единия, а вторият оставал включен без звук. Отговорите на теста се получавали чрез SMS, след като бъде изтеглен изпитният вариант.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 9 години

ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СИ ОСТАНЕ С ЕЖЕДНЕВНИТЕ ГАФОВЕ И С ЛИПСАТА СИ ...ЗАТВОРНИЦИ СИ ИЗЛИЗАТ СПОКОЙНО, ПОКАЗНИ УБИЙСТВА И ОБИРИ , СВОБОДНО ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ, ПОЛИТИЧЕСКИ ГАФОВЕ ОТ КАРИКАТУРИТЕ НА ОЛИГАРСКИ,СЕГА И УЧЕНИЦИТЕ НИ ПРЕПИСВАТ КАКТО СИ ИСКАТ ,ЗАЩОТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ХАРЕСВА ГРАМОТНИТЕ,УМНИТЕ . КОМУНИСТИТЕ ХАРЕСВАТ НЕГРАМОТНИТЕ, НАВЕДЕНИТЕ, ДЪРВЕНИТЕ ГРЛАВИ, ЗАВИСИМИТЕ ....

24

Shark

преди 9 години

Значи МВР разследва матурите, а!!! А скандалът в Бобовдол няма да разследва!!! И кой знае още на колко места има купуване на гласове и корпоративен вот. Кокошкари. Да им покажем утре че не ги искаме, да гласуваме масово - с дясната ръка!!!

23

Питащ и чакащ..

преди 9 години

И сега ли, няма да има уволнения???? И сега ли....

fallback