Пламен Моллов. Снимка: архив, БулФото

Спряна е дейността на Хранителния комплекс, който се грижи за прехраната на Президентството и Народното събрание.

Причината – сериозни нарушения в условията за създаване и подготовка на храната, кетъринговата дейност и липса на необходимите системи за самоконтрол. Това съобщи Пламен Моллов, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните.

Проверката е направена след подаден сигнал от "таен агент", посочи Моллов. Започнала е в края на миналата седмица.

Обектът, където е направена проверката и е спряна дейността заради сериозни нарушения, е базиран в Президентството. На въпрос дали е открита опасна храна, Моллов отговори: „Всяка храна, за която няма гаранции, че е безопасна, се счита за опасна“.

„Това е Хранителният комплекс към Президентството и НС. Той произвежда и доставя храна. Когато няма система за самоконтрол, не може да се гарантира безопасността и сигурността на тези, които се хранят. Нормативната уредба в такива случаи изисква дейността да се спре, докато се отстранят нарушенията“, обясни Моллов.

Това е прецедент. За нас няма значение дали става въпрос за съседния супермаркет, или високопоставени институции. Нашите инспектори вършат своята работа, без да прилагат двойни стандарти, допълни Моллов.

Фирмата снабдявала институциите със салати, месни храни, готвени храни, плодове и зеленчуци.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase