Снимка, архив Булфото
fallback

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е създала организация за провеждането на абитуриентските балове, евроизборите и на събитията в дните около 24 и 25 май. По това време в столицата ще се проведат честванията и шествията за 100-годишнината на спортен клуб "Левски" и футболната среща между Левски и Лацио. Около 2000 души от жандармерията ще се включат в охраната на събитията.

На специална пресконференция днес дирекцията представи мерките, които ще бъдат предприети за опазване на реда.

СДВР е провела срещи с директорите на 123 училища, където ще има балове. Към този момент са заявени 76 питейни заведения, в които ще се празнува. Полицията вече е издала предписания ресторанти и дискотеки да не бъдат препълнени и да не допускат малолетни след 22.00 ч., както и да не се внасят забранени предмети, каза Борислав Муеров, началник на отдел "Охранителна полиция" към СДВР.

Съвместно с колегите от "Пътна полиция" ще се следи придвижването на автоколоните, обясни Муеров.

Пътна полиция ще снима с мобилните камери абитуриентите, които нарушават закона за движение по пътищата, след това ще санкционираме водачите или собствениците на автомобилите, допълни Иво Писанов, началник на "Пътна полиция" София. Ще спираме автомобили само при много фрапантни нарушения, обеща той.

СДВР ще обезопаси основните направления, по които ще се движат децата, училищата са подали маршрутите на движения от сборния пункт до съответното увеселително заведение, каза още шефът на КАТ-СДВР.

Забранена е продажбата на алкохол в зоната на изборните места, уточни комисар Младен Маринов, зам.-директор на СДВР. От думите му стана ясно, че забраната за употребата на алкохол касае 25 май и деня преди изборите в зоната на изборните места. „Няма да има проблем в заведенията, в които ще празнуват абитуриентите”, обясни той.

Сборният пункт на празнуващите тази година няма да са учебните заведения заради подготовката и провеждането на изборите. Има изнесени сборни пунктове. Това са зала Универсиада, Фестивална, Историческият музей, храм-паметникът „Александър Невски”, обясни Радослав Стойнев от СДВР.

ОТ СДВР смятат, че ще успеят да се справят с наличния състав и засега не е обсъждан вариант да се командироват полицаи от други градове. В най-натоварените дни, 24 и 25 май, ще помага жандармерията. В тези дни ще използваме около 2000 наши служители, като най-много те ще бъдат по районните избирателни секции, казаха още от СДВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

Закона трябва да е закон, независимо дали са балове, Коледа...от 20 години слушаме едно и също и всеки си прави каквото си иска, аман от показност и приказки. В Германия защо не висят така по колите, та нима там младите хора нямат поводи за празнуване? В Швейцария на магистралата на всеки 1 км. има камера, прави нарушения колкото си искаш.

7

абитуриентинь

преди 9 години

(b)

6

gost

преди 9 години

предлагам да влезнат и в дискотеките за постоянно оба4е целогоди6но да няма дискотека без камера

fallback