Снимка: Булфото, архив
fallback

Към момента няма информация за изчезналите трима младежи в района на връх Ботев, съобщи за БТА дежурният в Планинската спасителна служба Стефан Ночев. Издирвателните дейности ще продължат и утре.

Очаква се в търсенето на младежите да се включат още десетина души. 24 спасители и доброволци от Карлово, Сопот, Калофер, Пловдив, Троян и Априлци от снощи претърсват огромен периметър в планината. Засега момчетата не са открити, допълни Ночев.

Oще по темата

Работата по издирването се затруднява от мъглата и преваляванията в района, който е силно пресечен.

Изчезналите младежи са на възраст около 20 години, двама са от Велико Търново, а един е от Стара Загора. Те са тръгнали с кола от Карлово и са атакували върха без подходяща екипировка, не са носили и храна. Получена е информация, че са пренощували в пещера.

Около 8 часа е осъществен последният контакт с тях. Спасителите предполагат, че след това батериите на мобилните им телефони са паднали.

Те са млади момчета, трябва да издържат, надява се Стефан Ночев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Планинар

преди 9 години

До аналитикНищо не знаеш за планината Аналитико, нищо!Знаеш ли бройката на загиналите хора около връх Ботев, такива самонадеяни като теб са просто късметлии:)Южния Джандем/ На турски непроходимо място / е най-коварния планински масив в България!Дано момчетат издържат и успеят да излязат от него!

23

Наблюдател

преди 9 години

Абе как ще тръгнеш за х.Рай /вр. Ботев/ с кола от Карлово!? Който го е написал това, хабер си няма от района! По принцип за х. Рай се минава през Калофер и асфалтирания път стига до м. Паниците.

22

Мирослав

преди 9 години

Ейй много компетентни хора, много нещо! Вие на млади години не сте ли правили глупости? Дано ги намерят момчетата живи и здрави! На планинарите ще кажа- защо всички трябва да са като вас? Моето хоби са автомобилите например, от планинарство не разбирам! Как може да сте толкова глупави, че е можете да си ремонтирате колите? Всеки си има хоби и си разбира от нещо! Просто са тръгнали неподготвени, това е! Дано ги намерят живи и здрави и да почерпят!!!

fallback