Снимка: архив, Булфото
fallback

Руската и Българската православни църква са се заели да рекламират страната ни като привлекателна дестинация за поклоннически туризъм.

В тази връзка те работят съвместно по програма, която има за цел да популяризира българските свети места, манастири и храмове. Основната организация на пътуванията е поверена на „Паломнический центр” при Московската патриаршия. Оттам ще разработят конкретните маршрути.

За целта монахиня Сергия вече се е обърнала към Службата по търговско-икономически въпроси в Москва. Оттам са й предоставили координати на български туроператори, към които ще бъде отправено предложение да изготвят оферти за поклоннически туризъм.
 
В част от тях ще бъдат включена и възможности за организиране на почивки в балнеолечебни курорти и хотели, намиращи се в близост до православните храмове и манастири.

Очаква се първите групи от Русия да пристигнат още това лято. Поклонническите пътувания се подготвят със съдействието на Българското посолство в Руската федерация, като партньор в програмата е и нашето Министерство на икономиката и енергетиката.

Освен това „Паломнический центр” планира да организира и пътувания на младежки групи, които да минат по различни исторически маршрути в България. Тези посещения ще бъдат част от програмата „По дорогам русской боевой славы”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Pink Floyd

преди 9 години

Нищо не може да отрови мозъка на човек така, както може да го отрови религията.

49

Анонимен

преди 9 години

немога да забравя едно нещо Швед от ЕС на въшните работи обяви че православието трабва да се изтрие и за това вина имало и била виновна Русия !!!Това е православие е заплаха за западната цевелизация това каза той !!Проблем никога не може да е една религия а болните мозаци като него !!!

48

Анонимен

преди 9 години

Княз Владимир е приел християнството от българите .Така ,че е нормално да има поклоннически туризъм.

fallback