Снимка, архив: Булфото
fallback

Правителството предлага на президента ген. Симеон Симеонов да бъде освободен като началник на отбраната и най-висшата офицерска длъжност във въоръжените сили да бъде заета от контраадмирал Румен Николов, който в момента е командир на Военноморските сили.

Предложението е във връзка с изтичане на мандата на ген. Симеонов и подаден от него рапорт.

Кабинетът предлага още на президента Росен Плевнелиев контраадмирал Румен Николов да бъде удостоен със званието вицеадмирал и да стане началник на отбраната от 30 юни 2014 г.

Днес Министерският съвет одобри редица предложения за кадрови промени сред висшите офицери. Сред тях са и рокади на заместниците на началника на отбраната.

Правителството предлага от длъжността заместник-началник на отбраната и от военна служба, считано от 30 юни, да бъде освободен генерал-лейтенант Стефан Василев във връзка с навършване на пределна възраст за притежаваното звание и подаден рапорт.

От същата дата се предлага и освобождаването на друг заместник-началник на отбраната от поста и от военна служба - контраадмирал Георги Георгиев. Основанието е подаден рапорт и чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили, който предвижда военнослужещите, придобили право на пенсия, да се освобождават от военна служба по тяхна молба.

Кабинетът предлага генерал-майор Нейко Ненов да бъде освободен от длъжността командир на Сухопътните войски и да бъде назначен за заместник-началник на отбраната от 30 юни.

Друго предложение е генерал-майор Константин Попов да бъде освободен от длъжността командир на ВВС и да бъде назначен за заместник-началник на отбраната от края на юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

1944

преди 10 години

gorkichkite...dano ne se iztrepyat po dupkite na ulicite!

14

Анонимен

преди 10 години

До глас народен"Умник",как се появявате, бееееее!!! Че и "глас народен"си се писал! ***!

13

Анонимен

преди 10 години

Заемат се позиции и в армията .Загуби ли изборите БСП и сателитите и ще пуснат в ход армията.Те нямат намерение да се съобразят с волята на народа.Това е потготовка.

fallback