Ген. Михо Михов. Снимка: Булфото
fallback

Не виждам пряка заплаха за националната сигурност на България от конфликта между Украйна и Русия, обяви в сутрешния блок на БНТ ген. Михо Михов - бивш началник на Генералния щаб на Българската армия и втори в листата на АБВ за предстоящите евроизбори.

"България бавно и постепенно избистря позицията си по отношение на конфликта. Некоректно е да мислим за война между Русия и Украйна", посочи той.

Според Михов Русия не бива да се страхува толкова, че НАТО е дошла до границите й. "На България какво й беше като бяхме от 1949 г. до 1991 г. гранична зона с НАТО - Гърция и Турция. Днес, сме съюзници”, посочи той.

Ген. Михов допълни, че не може да каже дали Русия ни следи със самолети, каквито информации се появяват през изминалия месец. “Дори и да е така, в това няма нищо страшно“, подчерта той.

Бившият началник на Генералния щаб на Българската армия коментира и листата на АБВ за предстоящия евровот.

"Народът ни се намира в немощно състояние и започва все повече да се дистанцира от политиците. Листата на АБВ е много силна. Не искам да говоря за числа и бройки. Нашият проект не е еднодневка, а е дългосрочен“, посочи Михов, който е втори в листата за евроизборите.

"Аз не съм против БСП. Хората вече търсят не абревиатурите, а личностите. Политиците трябва да излязат от окупация. В политическото ни пространство има вътрешна и външна окупация. През годините на прехода не се промени нищо“, подчерта той.

По думите му развитието на държавата ни зависи и от това кой и как ще защитава нейните интереси в Европа. Михов бе категоричен, че седемнадесетте евродепутати, които ще излъчи страната ни, трябва да положат максимални усилия, за да покажат единението на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

лиляна

преди 10 години

стар *** и ***,гледа къде има маса с гюве4 и е там,без покана,за трепане са до един.

12

коки

преди 10 години

тоя генерал бръщолеви пошлости,опитва се 4е разбира от политика до там,4е ни го натика.до в4ера яде от руската баница,***,храни ку4е да те лае.*** с мръсника му,срам няма

11

Kadin Gubek

преди 10 години

estestveno.amerikanska targovska banka e otkrita v Kircali za oborota na bulgarskite pensionirani zemedelci ot mahalata.utre amerikanski banki v vseka mahala na Bulgaria. energy - vnos, iznos; tabak - vnos, iznos....amerikanski voenni korabi sreshtu bulgarskite hoteli i plajove da razveselyavat ruskite pensioneri v Bulgaria.

fallback